Κουντουρά: Έτοιμος για νέο ρεκόρ ο τουρισμός

Θεαματικά έχει ξεκινήσει και το 2017, με προκρατήσεις που φτάνουν ως το 80%, δείχνοντας ότι έρχεται νέο ρεκόρ στις αφίξεις, μετά από αυτά του 2015 και του 2016, είπε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Γιώργο Τραπεζιώτη και Βίκη Τρύφωνα. Συνάντηση με τους περιφερειάρχες για ενίσχυση της εφαρμογής του εθνικού σχεδίου σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

 

Το «δύσκολο» 2015 της σκληρής διαπραγμάτευσης, των δύο εκλογών και του δημοψηφίσματος, των capital controls, ακόμη και με την κλιμάκωση του προσφυγικού κύματος, «δουλέψαμε σκληρά, οργανωμένα και ομαδικά και καταφέραμε ρεκόρ με 26,1 εκατ. διεθνείς αφίξεις και 14 δισ. ευρώ έσοδα», τόνισε η κ. Κουντουρά, ενώ «το 2016, μία επίσης πολύ δύσκολη χρονιά … καταφέραμε νέο ρεκόρ με πάνω από 28 εκατ. τουρίστες».

«Το 2017 ξεκίνησε θεαματικά», συνέχισε η υπουργός, «με τις προκρατήσεις να είναι από 15% ως και 80%, από χώρες όπως η Αυστρία … μας προτιμούν πάρα πολύ», ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή από τις «στοχευμένες δράσεις και κινήσεις, αλλά και μία εθνική πολιτική τετραετίας που μας έχει εκπλήξει όλους γιατί απέδωσε από την πρώτη στιγμή».

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της, όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά, είχε «συνάντηση με όλους τους αντιπεριφερειάρχες στο υπουργείο, για να δούμε πώς μπορούμε, με αυτή την τουριστική πολιτική που εφαρμόζουμε, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτό το εθνικό, περιφερειακό σχέδιο».

Το υπουργείο «δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι ιδιώτες … να φέρουν περισσότερους τουρίστες», αλλά και «οι περιφέρειες έχουν προγράμματα. Για πρώτη φορά όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε νέους προορισμούς … να επιμηκύνουμε την περίοδο … το 2016 ο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος ήταν οι καλύτεροι όλων των εποχών, με πληρότητες άνω του 90% … αυτό έχει εκπλήξει και τους πιο έμπειρους επαγγελματίες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα