Κουμουτσάκος: Στην καλύτερη δυνατή συγκυρία, έφεραν τη χειρότερη δυνατή συμφωνία

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για τη συμφωνία με τα Σκόπια άσκησε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «κατώτερη των περιστάσεων», ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε πως «στην καλύτερη δυνατή συγκυρία, (η Κυβέρνηση) έφερε τη χειρότερη δυνατή συμφωνία». Τόνισε, επίσης, πως ο συνδυασμός του ονόματος “Βόρεια Μακεδονία” και της αναγνώρισης “μακεδονικής” εθνότητας είναι εκρηκτικός.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί οικονομικών ανταλλαγμάτων, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ απάντησε πως, αν και δεν θέλει να το πιστέψει, υπάρχουν δηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που τα ενισχύουν. Σε μία τέτοια περίπτωση, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, «για να πάρουν κάτι μικρό για το χρέος, έδωσαν κάτι μεγάλο για το έθνος».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις και τις αποδοκιμασίες σε βάρος κυβερνητικών στελεχών, και απαντώντας στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε πως «ο κ. Κοντονής έχει μηδενική μνήμη, γιατί λέξεις όπως “δωσίλογοι”, “προδότες” και “γερμανοτσολιάδες” ήταν φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ». «Εξέθρεψαν το θηρίο, που τώρα κινείται εναντίον τους», συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία στην Βουλή και δεσμεύτηκε πως όταν η ΝΔ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα εξαντλήσει όλα τα διαπραγματευτικά της όπλα για να την αλλάξει.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα