Κουμουτσάκος: Προσβλέπουμε σε μία Τουρκία παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου,  σχετικά με την έκβαση του χθεσινού (16/4) δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα το κόμμα προσβλέπει, σε μία Τουρκία η οποία θα συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, “προσβλέπουμε σε μια Τουρκία που θα συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή μας, χωρίς πολιτικές εντάσεων και προκλήσεων που, άλλωστε, δεν οδηγούν πουθενά”, ενώ πρόσθεσε ότι λόγω του οριακού αποτελέσματος, η από εδώ και πέρα πορεία της χώρας “θα κριθεί από τη σωφροσύνη που θα επιδείξουν η πολιτική ηγεσία και ο τουρκικός λαός”.
“Εμείς στην Ελλάδα προσβλέπουμε σε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, εδραιωμένες στον αμοιβαίο σεβασμό, στο διεθνές δίκαιο και στις ισχύουσες διεθνείς Συνθήκες” υπογραμμίζει ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις “αρχές της καλής γειτονίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών”.
Επιπλέον, τόνισε πως η Ελλάδα προσβλέπει σε μία Τουρκία η οποία “όχι μόνον θα διατηρήσει, αλλά και θα μπορέσει να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα