Κουμουτσάκος:Τα πρόσωπα έπονται των θεσμών

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος koumoutsakos5,μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «τερτίπι» την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρωνας Πολύδωρας. Όπως είπε ότι «η πρόταση δεν έχει θεσμικό βάρος», καθώς «χρειάζονται πρόσωπα ευρύτατης αποδοχής και εγνωσμένου κύρους».

Υπογράμμισε ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης και η κατάργηση του νόμου Παππά που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. «Τα πρόσωπα έπονται των θεσμών… Πρέπει πρώτα να ξέρεις το θεσμικό πλαίσιο» συμπλήρωσε.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προταθούν πρόσωπα για το ΕΣΡ από τη ΝΔ στη Διάσκεψη των Προέδρων που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα. «Θα το δούμε στην πορεία της ημέρας. Ούτε το αποκλείω , ούτε το επιβεβαιώνω» είπε χαρακτηριστικά. Είπε πάντως πως «η ΝΔ θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, με το ΕΣΡ να έχει αποκλειστικό ρόλο στην αδειοδότηση ως ανεξάρτητη αρχή», ενώ σημείωσε πως «πρότασή μας να έχουμε όσα κανάλια επιτρέπει το φάσμα και η αγορά». Διευκρίνισε ότι «το τίμημα θα καθοριστεί όταν θα δούμε το ενδιαφέρον και άλλα δεδομένα».

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η νέα κυβερνητική πρόταση για προσωρινή αδειοδότηση «αντιβαίνει τον πυρήνα της απόφασης περί συνταγματικότητας. Υποστήριξε πως «η κυβέρνηση έχει υποστεί πανωλεθρία, βρίσκεται σε αδιέξοδο… Η δήλωση της Όλγα Γεροβασίλη ήταν γεμάτη αυταρχισμό και προπαγάνδα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση στη Δικαιοσύνη μεταπολιτευτικά… Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, αυτό που χρειάζεται η χώρα «είναι ανασχηματισμός πρωθυπουργού και όχι κυβέρνησης. Δεν θα αλλάξει τίποτε ο ανασχηματισμός, χρειάζεται πολιτική αλλαγή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα