Κουβέλης: Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία των δύο στρατιωτικών

«Ο υπερτροφικός λόγος που διατυπώνεται από διάφορες πλευρές περί ομηρίας, περί αιχμαλωσίας, δεν υπηρετεί εκείνο το οποίο διεκδικούμε» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης, κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Αμυνας, ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του υπουργού και απάντησε:

«Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε μια συγκεκριμένη διατύπωση στην προσπάθειά του να αναδείξει το γεγονός ότι έχει χρονοτριβήσει».

Οκ. Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην Τουρκία Ελληνας πραγματογνώμονας για τα κινητά των δύο στρατιωτικών, ως τεχνικός σύμβουλος και είπε ότι με βάση τις πληροφορίες που έχει «δεν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη».

Ο  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι «διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς» αλλά απέφυγε να μιλήσει για τον χρόνο απελευθέρωσής τους λέγοντας «δεν μπορώ να τον προσδιορίσω».

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, σημείωσε:

«Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ότι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα».

Σε ερώτηση για το τι απαντά στην αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για χαμένο χρόνο, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι οι ενέργειες, από πλευράς της κυβέρνησης, έγιναν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν οι Αρχές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα