Κουβέλης-Κέρκυρα: Δεν ιδιωτικοποιείται το λιμάνι

«Δεν ιδιωτικοποιούνται το λιμάνι της Κέρκυρας και άλλα μεγάλα λιμάνια της Ελλάδας» δήλωσε από την Κέρκυρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «για το λιμάνι της Κέρκυρας, όπως και για μια σειρά από άλλα λιμάνια προωθείται αυτή την ώρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις περίφημες υποπαραχωρήσεις, τελείως διαφορετικό νομοθετικό καθεστώς από εκείνο που διέπει το λιμάνι του Πειραιά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το υπόλοιπο μέρος των μεγάλων λιμανιών. Ενδεικτικά, μεταξύ αυτών αναφέρω την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τον Βόλο, την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα» είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι υποπαραχωρήσεις σημαίνουν πως οι επιμέρους δραστηριότητες και αρμοδιότητες, στη βάση των όσων θα προβλέπει η νομοθεσία, θα μπορούν να εκχωρούνται στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης σύμβασης ακόμη και σε ιδιώτες, αλλά με τους κανόνες της νομιμότητας, της διαφάνειας και πάντοτε με την παρουσία των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, οι οποίες είναι ανεξάρτητες κι έχουν ως κύριο μέλημα, φροντίδα και υποχρέωση να παρακολουθούν τα ζητήματα της εφαρμογής της νομιμότητας, είτε αυτή αφορά σε ζητήματα της θαλάσσιας ασφάλειας, είτε αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, είτε και άλλα θέματα που έχουν σχέση και με τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού. Η ρυθμιστική αρχή είναι εκείνη που θα επιτηρεί, αξιολογεί και θα ρυθμίζει όλα τα παραπάνω ζητήματα. Οι ρυθμιστικές αρχές είναι ανεξάρτητες αρχές και εκφράζουν το δημόσιο συμφέρον» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα