Κουβέλης: Δεν είναι δυνατόν να αφορίζεται η διάταξη για την προστασία μαρτύρων

“Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι υποχείριο καμίας πολιτικής σκοπιμότητας, αλλά ούτε να εμπλέκεται και στην πολιτική, κομματική διαπάλη και διελκυστίνδα. Είναι διαφορετικό να κρίνεις αποφάσεις της δικαιοσύνης και τελείως διαφορετικό να επιτίθεσαι στην εισαγγελική λειτουργό” δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Σημείωσε ότι δεν είναι κριτική αυτό που κάνουν κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο κ. Σαμαράς, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης, που το 2014 υπέγραψαν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του νόμου για την προστασία των μαρτύρων, είναι επίθεση και προσπάθεια εκφοβισμού.

Πρόσθεσε, στη συνέχεια, ότι “υπάρχουν μαρτυρίες που μπορεί να είναι αβάσιμες ή αντιφατικές, αλλά υπάρχει και η διαδικασία της απόκρουσης και του εκμηδενισμού καταθέσεων αν υφίσταται τέτοιες. Ακόμα και ο υπό προστασία μάρτυρας ελέγχεται, άλλωστε ο ίδιος ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα κατάθεση μήνυσης για ψευδορκίας, ακόμα και σε προστατευόμενο μάρτυρα”.

Εν κατακλείδι, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν προβλεπόμενη διάταξη για την προστασία των μαρτύρων να αφορίζεται και να καταγγέλλεται, και οι προστατευόμενοι μάρτυρες να χαρακτηρίζονται “κουκουλοφόροι” από αυτούς που ελέγχονται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα