Κουβέλης: Αισιόδοξος για μη μείωση των συντάξεων

Αισιόδοξος ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις και ότι οι δανειστές δεν θα έχουν αντίρρηση, εμφανίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας «αντιθέτως θα δείξουν κατανόηση, αφού πρόκειται για ρύθμιση και όχι για διαρθρωτική αλλαγή, στο μέτρο που υπάρχουν τα χρήματα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha» ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι «όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη αποτελούν αναγκαίες ρυθμίσεις που σαφέστατα έχουν αναφορά τους πολίτες οι οποίοι δέχτηκαν δυσανάλογα βάρη στα οκτώ χρόνια των μνημονίων. Η αντιπολίτευση τις χαρακτηρίζει παροχολογία για να μπορέσει να τις συνδέσει με ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Οι εκλογές θα γίνουν, όπως είπε ο πρωθυπουργός, στο τέλος της τετραετίας. Οι ρυθμίσεις αυτές όπως οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, η υποχρέωση καταβολής των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια, και οι μειώσεις στον ΦΠΑ δεν είχαν γίνει και είναι αναγκαίο να γίνουν. Τώρα ο πρωθυπουργός δήλωσε με σαφήνεια ότι θα γίνουν οι καταβολές αυτές, σε ένστολους, δικαστές, και πανεπιστημιακούς».

Για τη μη μείωση των συντάξεων, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «είναι περισσότερο από αισιόδοξος ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις και ότι οι δανειστές δεν θα έχουν αντίρρηση. Αντιθέτως θα δείξουν κατανόηση, αφού πρόκειται για ρύθμιση και όχι για διαρθρωτική αλλαγή, στο μέτρο που υπάρχουν τα χρήματα».

Ερωτηθείς για το επιχείρημα της Ν.Δ. ότι έχει φέρει τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων ο κ. Κουβέλης είπε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάστηκε να φέρει την τροπολογία αυτή, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να μη μειώσει τις συντάξεις. Αυτή την στάση όμως θα πρέπει να την κρίνει κανείς με βάση τη γενικότερη στάση της ΝΔ στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα, ζητήματα για τα οποία δεν μιλάει καθόλου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε αυτά τα μέτρα σκεφτείτε τι ορυμαγδός αντιπολιτευτικού λόγου θα είχε ξεσηκωθεί».

Σε ο,τι αφορά τις υποθέσεις της NOVARTIS και του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο υπουργός σημείωσε πως «υπάρχει το σύστημα της σιωπής και της αποσιώπησης όλων αυτών των σκανδάλων. Με αυτό το σύστημα και με προστατευτικό θεσμό τη Δικαιοσύνη, συγκρούεται η κυβέρνηση με αυτούς τους μηχανισμούς.. Όλες αυτές οι υποθέσεις-και εκτιμώ κάποιες από αυτές πολύ γρήγορα – θα οδηγηθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα