Κουβέιτ: Εάν υπάρξει ισορροπία στην αγορά, θα τερματιστούν πριν από το 2019 οι περιορισμοί

Ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του συμφώνησαν στις 30 Νοεμβρίου 2017 να συνεχίσουν να περιορίζουν την παραγωγή μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους
Τα μέλη του ΟΠΕΚ αλλά και οι άλλες χώρες, που εξάγουν πετρέλαιο συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ενδέχεται να τερματίσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους πριν από το 2019,  εάν υπάρξει ισορροπία στην αγορά τόνισε ο αρμόδιος υπουργός του Κουβέιτ.
Η Ρωσία επιθυμεί να εγκαταλείψει το ανώτατο όριο στην παραγωγή της, το συντομότερο δυνατό δήλωσε σήμερα (10/12) ο Issam Almarzooq στο Bloomberg.
Ο ΟΠΕΚ θα μελετήσει μια στρατηγική εξόδου από τη συμφωνία παγκόσμιων περικοπών κατά την επόμενη συνεδρίασή του τον Ιούνιο 2018, δήλωσε ο ίδιος αργότερα στους δημοσιογράφους.
«Έχουμε ακόμα ένα ολόκληρο έτος στη συμφωνία, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να τερματιστεί πριν από το 2019, εάν υπάρξει εξισορρόπηση στην αγορά μέχρι τον Ιούνιο», σημείωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ.
«Υπάρχει πίεση από τη Ρωσία για έξοδο από τη συμφωνία το συντομότερο δυνατό», συνέχισε.
Ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του συμφώνησαν στις 30 Νοεμβρίου 2017 να συνεχίσουν να περιορίζουν την παραγωγή μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, σε μια προσπάθεια στήριξης των τιμών
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα