Κοτζιάς: Προσκυνημένοι αυτοί που παριστάνουν τους υπερπατριώτες

“Αυτοί που παριστάνουν τους υπερπατριώτες είναι στην πραγματικότητα προσκυνημένοι”, λέει ο κ. Κοτζιάς, αναφερόμενος στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για θέματα εξωτερικής πολιτικής, μιλώντας στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Ο υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση σε Ελλάδα και πΓΔΜ ότι πρόκειται για δυνάμεις που έχουν προσκολληθεί στο χθες και σε πολλά θέματα επιλέγουν την αδράνεια, ενώ και στις δύο χώρες χρησιμοποιούν από κοινού τη ρητορική του μίσους, καλλιεργώντας το πολιτικό μίσος τόσο στο εσωτερικό όσο και στις διακρατικές σχέσεις.

Για την κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία με αφορμή την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, ο υπουργός σημειώνει ότι κριτήριο στην πολιτική μας είναι τα εθνικά συμφέροντα. Καλεί μάλιστα τη Μόσχα να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να ασεβεί ως προς τα εθνικά συμφέροντα άλλου κράτους, επειδή νιώθει ισχυρότερη απέναντί του. Μια τέτοια στάση δεν θα την αποδεχτούμε, λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό πως μια σειρά προβλημάτων που έχουμε με τη γείτονα, θα πρέπει να λυθούν στη βάση του διεθνούς δικαίου. Σημείωσε σχετικά ότι είναι απαραίτητη η ειρηνική ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πλευρών και η εγκατάλειψη κάθε είδους προκλήσεων, όπως επίσης η παραπέρα ανάπτυξη των οικονομικών-κοινωνικών σχέσεων προς όφελος των λαών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα