Κορυφώνεται σήμερα η «μάχη» του Προϋπολογισμού (LIVE)

Λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα Τρίτη, αναμένεται σύμφωνα με το πρόγραμμα να ξεκινήσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στα πλαίσια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2018, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, η οποία προσλαμβάνει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Σχεδόν 200 βουλευτές έχουν μιλήσει τις τελευταίες μέρες στη Βουλή κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κοινοβουλευτικά γεγονότα κάθε χρονιάς.

Προηγήθηκε χθες Δευτέρα κατακόρυφη άνοδος του πολιτικού θερμόμετρου με αποκορύφωμα τη σφοδρή σύγκρουση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο,  που ασφαλώς θα δώσει τη θέση της σε ανάλογες αναμετρήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σήμερα Τρίτη, που θα καταλήξουν αργά το βράδυ στην ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού για την έγκρισή του η όχι από το Σώμα.

Το indicator.gr θα μεταδώσει LIVE όλη τη συζήτηση.

Οι πολιτικοί αρχηγοί μιλώντας από το βήμα θα πρέπει, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, να εξηγήσουν γιατί κατά την άποψη των κομμάτων που εκπροσωπούν ο Προϋπολογισμός είναι ή δεν είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων.

Θα πρέπει επίσης να δώσουν με πειστικά επιχειρήματα στους πολίτες να καταλάβουν γιατί η Ελλάδα αφήνει ή δεν αφήνει πίσω της οριστικά το ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου και επιτροπείας των δανειστών.

Επίσης να απαντήσουν στο ερώτημα αν είναι η Ελλάδα ή τελικά οι δανειστές αυτοί που «απελευθερώνονται» από τα μνημόνια και τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα