Site icon The Indicator

Κορεάτικες ανησυχίες ρίχνουν την Ασία

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι δείκτες των ασιατικών αγορών με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας που προκαλεί η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα.

Ειδικότερα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο νωρίς σήμερα από χώρο κοντά στην πρωτεύουσά της Πιονγκγιάνγκ ο οποίος πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία, δήλωσαν οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο. Το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0.51%, ο ΑSX 200 στην Αυστραλία σημείωσε πτώση 0.72%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η βουτιά στο χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας με τον New Zealand να χάνει 1.12%.

Σε καθοδική τροχιά και ο Shanghai Composite στην Κίνα που υποχωρεί οριακά κατά 0.01%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ χάνει 0.2%. Στο 0.4% η πτώση που σημειώνει αυτή την ώρα ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Exit mobile version