Κορεάτικες ανησυχίες ρίχνουν την Ασία

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι δείκτες των ασιατικών αγορών με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας που προκαλεί η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα.

Ειδικότερα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο νωρίς σήμερα από χώρο κοντά στην πρωτεύουσά της Πιονγκγιάνγκ ο οποίος πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία, δήλωσαν οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο. Το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0.51%, ο ΑSX 200 στην Αυστραλία σημείωσε πτώση 0.72%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η βουτιά στο χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας με τον New Zealand να χάνει 1.12%.

Σε καθοδική τροχιά και ο Shanghai Composite στην Κίνα που υποχωρεί οριακά κατά 0.01%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ χάνει 0.2%. Στο 0.4% η πτώση που σημειώνει αυτή την ώρα ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα