Κοντός ψαλμός…ανασχηματισμός

anΘέμα χρόνου,ούτως η άλλως ο ανασχηματισμός,καθώς είχε προαναγγελθεί με τον πιο επίσημο τρόπο, πριν την εμπλοκή που προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί υπ’οψιν στην απόπειρα υπολογισμού του χρόνου που θα ανακοινωθεί, είναι η καθόλου τυχαία προχθεσινή γνωστοποίηση των προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία επιχειρείται από πλευράς Μαξίμου η αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος.

Η παράμετρος  του χρόνου συμφωνίας των κομμάτων για το ΕΣΡ παραδόξως δεν φαίνεται να μπαίνει στην εξίσωση από τη στιγμή που υπήρξαν ισχυρές ενδείξεις κάμψης της επιμονής της ΝΔ να κωλυσιεργεί  τη διαδικασία μετά τον τρόπο διαχείρησης του θέματος από πλευράς του Προέδρου της Βουλής.Έτσι ο χρόνος του ανασχηματισμού φαίνεται να αποδεσμεύεται από το κώλυμα αδυναμίας σχηματισμού του νέου ΕΣΡ.

Τέλος κάποιοι από χθές επιχειρούν να κεφαλοποιήσουν τη δημοσκόπηση της public issue,συνδέοντας τα αποτελέσματα που έδωσε με πιθανή «βιασύνη» του Μαξίμου να χρησιμοποιήσει τον επερχόμενο ανασχηματισμό σαν επικοινωνιακό «αμοστισέρ» απορρόφησης των αρνητικών εντυπώσεων στην κοινωνία.

Βεβαίως ο αντίλογος της απόλυτης αναξιοπιστίας των μετρήσεων της κοινής γνώμης στην Ελλάδα συνδυασμένος με το πρόσφατο διαζύγιο της εταιρείας αυτής με την κυβερνητική «Αυγή» αρκεί για να πείσει τον μέσο πολίτη για το αδιάβλητο και αυτής της σφυγμομέτρησης και να αποδεσμεύσει και αυτήν την παράμετρο από το σκεπτικό για τον χρόνο του ανασχηματισμού.

Επομένως όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα, μόνο ο πρωθυπουργός έχει το προνόμιο να αποφασίζει για ανασχηματισμό,να τον ανακοινώνει όποτε αυτός νομίζει,ακόμα και λίγες ώρες πρίν συμβεί…

Στην προκειμένη περίπτωση οι φήμες στα δημοσιογραφικά γραφεία δίνουν και παίρνουν ενώ μέχρι στιγμής κανένας δεν ξέρει τον ακριβή χρόνο όπως και τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Οι διαδόσεις για τους νέους υπουργούς είναι αρκετές. Μεταξύ άλλων, ακούγονται τα ονόματα του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλου, του Φώτη Κουβέλη, του Γιώργου Τσίπρα (για το υπουργείο Ενέργειας), του Σωκράτη Φάμελου, του Σταύρου Αραχωβίτη, της Έφης Αχτσιόγλου (συνεργάτης του Γιώργου Κατρούγκαλου) και του Γιάννη Ταφύλλη (για το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής).

Από τα κυβερνητικά πολιτικά γραφεία βγαίνει πως πρόκειται να αντικατασταθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το νέο -διασπασμένο- υπουργείο Εσωτερικών, ο Πάνος Σκουρλέτης (ακούγεται ότι θα του προταθεί η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου). Χαρτοφυλάκιο φαίνεται να αλλάζει ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ εκτός υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να μείνουν οι Μπόλαρης, Μπαλτάς και Τζάκρη.

Αντίθετα, αμετακίνητοι στις θέσεις τους φαίνεται να είναι οι Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Ξανθός και Μουζάλας (θα συνεχίσει το έργο του ως επικεφαλής του νέου υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής).

Κοντός ψαλμός…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα