Κοντονής: Μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου προσπαθούν να ελέγξουν δικαστικές αποφάσεις

Οικονομικά κέντρα και πανίσχυροι αθλητικοί παράγοντες βρίσκονται πίσω από τις προσπάθειες ακόμη και τρομοκράτησης δικαστών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλωντας γα τους κινδύνους που απειλούν την δικαστική ανεξαρτηςία, σε διεθνή ημερίδα της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν ” μάσησε’ τα λόγια του καταγγέλοντας όσους επιχειρούν να ασκήσουν πίεση στους δικαστές και να ποδηγετησουν τις αποφάσεις τους.

Ο κ. Κοντονής μίλησε για τους κινδύνους και τις απειλές που δέχεται η δικαιοσύνη και από οικονομικά κέντρα τονίζοντας οτι οι επιρροές στη δικαιοσύνη δεν περιορίζονται μόνον στη συνταγματική διάκριση των εξουσιών, παρά τις ρητές συνταγματικές διατάξεις που καθιερώνουν την ανεξαρτηςία της δικαιοςύνης και των δικαστών.

Ο υπουργος αναφερόμενος στις επιρροές οικονομικών κέντρων προς τη δικαιοσύνη έκανε λόγο για “έκδηλη και υπόγεια προσπάθεια πίεσης η ο ποία τείνει να γιγαντωθεί σε υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό η κοινωνικό ενδιαφέρον”, ενώ ως παράδειγμα ανέφερε την υπόθεση Siemens αλλά και υποθέσεις αθλητικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κοντονής εστίασε την ομιλία του στα περιστατικά οπαδικης βίας από μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου στην προσπάθεια τους να ελέγξουν δικαστικές αποφάσεις που τους αφορούν, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς το Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επίσης αναφέρθηκε και στον ρόλο των Ακυρωτικών Δικαστηρίων καλώντας τους δικαστές σε υποθέσεις με εμφανή πολιτική χροιά, με δεδομένη τη δυσκολία της απόφασης τους, να σταθμίζουν με προσοχή τα δεδομένα και να αυτοπεριορίζονται. Δεν παρέλειψε δε κλείνοντας να αναφερθεί στην κριτική των δικαστικών αποφάσεων, τονίζοντας “ότι η κριτική δεν φοβίζει αλλά ενισχύει τη δικαιοσύνη”.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα