Κομισιόν: Η Βουλή των Κοινοτήτων θα αποφασίσει

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα πως είναι στο χέρι της Βρετανικής βουλής να λάβει σημαντικές αποφάσεις αυτή την εβδομάδα για τους όρους της επερχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, στην τακτική συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είχε μιλήσει τηλεφωνικά με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι την Κυριακή το βράδυ για να για να γίνει μια γενικότερη εκτίμηση της εργασίας που έχει γίνει μέχρι τώρα σε τεχνικό επίπεδο.
«Δεν είναι προγραμματισμένες περαιτέρω συναντήσεις σε πολιτικό επίπεδο όμως και οι δυο πλευρές θα παραμείνουν σε στενή επαφή αυτή την εβδομάδα», είπε ο κ. Σχοινάς.
«Είναι τώρα στο χέρι της Βουλής των Κοινοτήτων να λάβει σημαντικές αποφάσεις αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη σειρά των ψηφοφοριών για το Brexit που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, αρχίζοντας από αύριο.
Σημείωσε επίσης πως «η Κομισιόν έχει κάνει προτάσεις για περαιτέρω διασφαλίσεις πως το backstop, εάν χρησιμοποιηθεί, θα είναι προσωρινό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα