Κομισιόν:Η συμφωνία με την Τουρκία δεν είναι «νεκρή»

αρχείο λήψης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε σήμερα πως η συμφωνία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στην 28μελή Ένωση και στην Τουρκία για το μεταναστευτικό δεν είναι «νεκρή» μετά την άρνηση της Άγκυρας να αλλάξει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της την οποία, σύμφωνα με τους επικριτές της, χρησιμοποιεί για να διώξει τους διαφωνούντες.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να εργάζονται για την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ένας όρος-κλειδί για την Άγκυρα προκειμένου να εμμείνει στη συμφωνία για το μεταναστευτικό με την οποία μειώνεται δραστικά ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που φθάνουν στην ΕΕ.

Οι Βρυξέλλες θέλουν η Άγκυρα να περιορίσει τον ορισμό των εγκλημάτων τρομοκρατίας, όρος που περιλαμβάνεται στα 72 κριτήρια που πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της βίζας. Η Τουρκία, όμως, αρνήθηκε να το κάνει αυτό, λέγοντας πως η νομοθεσία είναι κρίσιμης για την καταπολέμηση των κούρδων ανταρτών και των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα