Κολωνία: Συγκρούσεις και τραυματίες αστυνομικοί(Live+Βίντεο+Φώτο)

Τελικά οι φόβοι των αρχών της Γερμανίας σχετικά με την πιθανότητα εκδήλωσης επεισοδίων  κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην Κολωνία κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD, που κάνει συνέδριο στην πόλη, επαληθεύτηκαν.Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής, ενώ διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα περιπολικό.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η κατάσταση είναι αρκετά ηλεκτρισμένη  σε κάποιες περιοχές της Κολωνίας. Στους δρόμους της πόλης έχουν βγει πάνω από 4.000 αστυνομικοί, κάποιοι έφιπποι, καθώς αναμένεται να διαδηλώσουν περίπου 50.000 άτομα κατά του ξενοφοβικού κόμματος, ανάμεσά τους 1.000 σκληροπυρηνικοί αριστεροί ακτιβιστές.

Το δίκτυο n-tv μετέδωσε εικόνες από τη στιγμή που περίπου 50 άτομα συγκρούστηκαν με έφιππους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να κρατήσουν τους διαδηλωτές μακριά από το ξενοδοχείο στο οποίο γίνεται το συνέδριο του AfD. Περίπου 100 άνθρωποι προσπάθησαν να σπάσουν τις γραμμές της αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με την Die Welt έξω από το ξενοδοχείο 50-60 άτομα τοποθέτησαν ποδήλατα, προσπαθώντας να εμποδίσουν τους συνέδρους να φτάσουν εκεί.

Live:

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα