Κολομβία:Ελεύθεροι οι δύο δημοσιογράφοι-όμηροι του RCN

colombia1

Ελεύθεροι αφέθησαν οι δύο Κολομβιανοί δημοσιογράφοι που κρατούνταν από την Τρίτη στην περιοχή Κατατούμπο της βορειοανατολικής Κολομβίας από αντάρτες της οργάνωσης Στρατός Λαϊκής Απελευθέρωσης (ELN), όπως γνωστοποίησε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RCN, για το οποίο εργάζονται.

«Ο ELN απελευθέρωσε τον Ντιέγο Ντ’Πάμπλος και τον συνάδελφό του Κάρλος Μέσα», ανέφερε το RCN σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο δημοσιογράφος και ο εικονολήπτης είχαν πάει στην περιοχή για να καλύψουν τηνεξαφάνιση, το περασμένο Σάββατο, της Ισπανοκολομβιανής δημοσιογράφου Σαλούδ Ερνάντεθ, η οποία αφέθηκε ελεύθερη επίσης χθες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η 59χρονη Ερνάντεθ είπε ότι οι αντάρτες του ELN της συμπεριφέρθηκαν καλά και την ενημέρωσαν πως θα την κρατούσαν για αρκετές ημέρες.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως οι τρεις δημοσιογράφοι κρατούνταν από τον ELN.

Η απελευθέρωση των τριών δημοσιογράφων θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στον ELN και την κυβέρνηση που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο, αλλά η έναρξή της καθυστερεί διότι η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος απαιτούσε να τερματιστούν πρώτα οι απαγωγές και οι επιθέσεις των ανταρτών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος Σάντος ανέφερε ότι «εορτάζουμε την απελευθέρωση του Ντιέγο Ντ’Πάμπλος και του Κάρλος Μέλο» και «περιμένουμε να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα