Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή

Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο Έλληνας υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου και ο Κύπριος ομόλογός του, Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές σύντομα αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κλιματική αλλαγή και ειδικά για το πρόβλημα της λειψυδρίας, που μαστίζει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Μάλιστα, η Κύπρος αναμένεται να υποβάλλει σύντομα σχετικό αίτημα βοήθειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το μεγάλο της πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την έλλειψη υδάτινου δυναμικού, αίτημα το οποίο η Ελλάδα θα στηρίξει.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και το θέμα της μείωσης των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Τέλος, οι δυο υπουργοί αποφάσισαν τη συνεργασία των κτηνιατρικών υπηρεσιών των δύο χωρών για την καταπολέμηση των μεταδοτικών ασθενειών, όπως η εγκεφαλοπάθεια και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κύπριος υπουργός Γεωργίας απηύθυνε πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του να μεταβεί στην Κύπρο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα