Κοινωνικό μέρισμα – Γεννηματά: Η κυβέρνηση εξοντώνει τη μεσαία τάξη

Δριμύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της νέας κεντροαριστεράς παράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση που διεξάγεται για το νομοσχέδιο επί του κοινωνικού μερίσματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνει με σκληρή φορολογία τη μεσαία τάξη με τη δικαιολογία ότι αυτό γίνεται υπέρ των φτωχών», είπε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε: «Με αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη και δεν μπορεί να μοιρασθεί δίκαια ο πλούτος για να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότρητες. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κυνηγούν ό,τι παράγει».
Η πρόεδρος της ενιαίας Κεντροαριστεράς άσκησε δριμύτατη κριτική και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη μείωση του αφορολόγητου και πρόσθεσε πως η πρόταση για εγγυημένο εισόδημα ανήκει στη ΔΗΣΥ και όχι στη ΝΔ.

«Για κάθε δέκα ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός παίρνει αντίδωρο ένα ευρώ», επισήμανε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι οδηγεί στη φτωχοποιήση τους Έλληνες.

«Ο κ. Τσίπρας έχει κόψει συντάξεις. Επέβαλαν φόρους 2,5 δις. Έκαναν περικοπές επιδομάτων. Αυξήθηκαν οι εισφορές αγροτών. Περιέκοψαν 1,8 δισ. από τις επιχορηγήσεις για τα δημόσια νοσοκομεία, έτσι διαμορφώθηκε το κοινωνικό πλεόνασμα», δήλωσε η κ. Γεννηματά τονίζοντας ότι το κοινωνικό μέρισμα προέκυψε από την υπερφολόγηση και όχι από την ανάπτυξη.

Κατέστησε ακόμη αναγκαία την αλλαγή πολιτικής των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας και κάλεσε την κυβέρνηση να διαμορφώσει πλεόνασμα που θα μοιράζεται δίκαια σε όλους. «Αυτό δεν μπορεί να το κάνει πράξη ο κ. Τσίπρας και δεν μπορεί να το καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά.

Εστιάζοντας και στο θέμα της ανεργίας, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ αναφερόμενη στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, είπε ότι «ξημερώνει μια νέα ημέρα, μια ημέρα που θα επιστρέψει η αξιοπρέπεια στους Έλληνες».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα