Κοινή επιστολή των «28» ηγετών της ΕΕ: Είναι επίθεση εναντίον όλων μας

Ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης αναφέρει τα εξής:

«Η ΕΕ είναι βαθύτατα συγκλονισμένη και βρίσκεται σε πένθος, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον όλων μας. Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή αυτή μαζί με όλα τα απαραίτητα μέσα και με αδίστακτη αποφασιστικότητα.

Η Γαλλία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Ενέπνευσε τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης και οι αξίες αυτές εμπνέουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα είμαστε ενωμένοι με τον γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας. Αυτή η επαίσχυντη πράξη τρομοκρατίας θα επιτύχει μόνο το αντίθετο του σκοπού της, ο οποίος ήταν να διαιρέσει, να τρομάξει και να σπείρει το μίσος.

Το καλό είναι πιο ισχυρό από το κακό. Ό, τι μπορεί να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να καταστεί η Γαλλία ασφαλής, θα γίνει. Εμείς θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο για να καταπολεμήσουμε τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και το μίσος.

Εμείς οι Ευρωπαίοι θα θυμόμαστε τη 13η Νοεμβρίου, ως Ευρωπαϊκή Ημέρα πένθους. Καλούμε όλους τους ευρωπαίους να συμμετάσχουν στη μνήμη των θυμάτων, κρατώντας ενός λεπτού σιγή στις 12μ.μ. της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου».

– See more at: http://left.gr/news/koini-epistoli-ton-28-igeton-tis-ee-einai-epithesi-enantion-olon-mas#sthash.RuHDXAgp.dpuf

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα