Κλ. Ρέγκλινγκ: Στην Ελλάδα έχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος από ό,τι αναμενόταν

Στην Ελλάδα έχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος από αυτή που αναμενόταν το 2016, τονίζει σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αυτό όπως λέει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κάνει τους Ευρωπαίους να είναι πιο αισιόδοξοι από ότι είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

«Εμείς είμαστε πιο αισιόδοξοι διότι έχουμε λάβει υπόψη μας τα αποτελέσματα του 2016, που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Όταν έχουμε όλα τα στοιχεία από την Αθήνα, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση. Ελπίζω πως έχουμε δίκιο διότι αυτό θα διευκολύνει την Ελλάδα» αναφέρει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ο κ Ρέγκλινγκ λέει ότι το ΔΝΤ θέλει να ληφθούν επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης, ενώ οι Ευρωπαίοι θεωρούν πως περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης μπορούν να ληφθούν, μόνο όταν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί.

Ο επικεφαλής του ESM ανέφερε στην ισπανική εφημερίδα ότι εργάζονται σκληρά για να κρατήσουν το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα