Κλ.Ρέγκλινγκ:«Δύσκολη διαδικασία η αξιολόγηση της Ελλάδας»

utuyhiΑισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (European Stability Mechanism – ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για να εκταμιευθεί η περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς τη χώρα συνεχίζεται, όμως η διαδικασία υπήρξε δύσκολη, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Εξακολουθούμε να αξιολογούμε, όμως δεν είναι εύκολο. Εξακολουθεί να υπάρχει μια σειρά θεμάτων», δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι “πολύ αδύναμη”, ωστόσο υπάρχει η πολιτική βούληση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ελπίδα του είναι η διαδικασία αξιολόγησης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα,ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να αρχίσει να συζητά την ελάφρυνση χρέους με τους δανειστές της. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα έχει να αποπληρώσει ομόλογα τον Ιούλιο και η χώρα θα χρειαστεί βοήθεια σε αυτό.

“Έχουμε να κάνουμε με πολιτικά δύσκολα ζητήματα όπως οι μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού, του φόρου εισοδήματος, των μη εξυπηρετούμενων δανείων του τραπεζικού τομέα. Υπό τις καλύτερες συνθήκες πρόκειται για τεχνικά και πολιτικά δύσκολα ζητήματα” δήλωσε.

“Αλλά πιστεύω οτι είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς οτι κατά τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες πρόκειται να ολοκληρωθεί”, είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα