Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και στήνουν νέα μπλόκα και σε άλλα σημεία του εθνικού δικτύου.

Λάρισα και Νίκαια

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας οξύνουν την στάση τους καθώς, με βάση τις αποφάσεις τους, επιδιώκουν να σταθεροποιήσουν το μπλόκο στο σημείο με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων τρακτέρ, ενώ προχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες του μπλόκου αποφάσισαν, επίσης, να προχωρήσουν και σε νέες μορφές κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, προγραμματίζοντας για την Τετάρτη τη συμμετοχή τους με τρακτέρ στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ που θα φτάσει στη Λάρισα. Η κινητοποίηση αυτή των υγειονομικών θα διανύσει πορεία 9 χιλιομέτρων, περνώντας από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Βόρεια Ελλάδα

Στο μεταξύ, κλειστή παρέμεινε από τις 14.00 μέχρι τις 20.30 την Κυριακή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων και στα δύο ρεύματα, από αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για το γεγονός του ότι δεν μας επιτρέπουν να πάμε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούμε με τα τρακτέρ μας», όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων είναι ανοικτή και το τελωνείο Ευζώνων λειτουργεί κανονικά.

Υπογραμμίζεται ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται από το Σάββατο με το τρακτέρ τους 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα πριν τον κόμβο Ειδομένης. Σήμερα αναμένονται στο σημείο συνάδελφοί τους από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου στήθηκε το αγροτικό μπλόκο και σήμερα ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους, όπου βρίσκονται οι συνάδελφοί τους.

Αιτωλοακαρνανία

Την ίδια ώρα οι αγρότες της Αιγιαλείας ήδη από χθες αποκλείουν την εθνική Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, για τρεις ώρες, από τις 17:00 έως τις 20:00 κάθε απόγευμα.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες έστησαν δύο μπλόκα, ένα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και ένα στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα