Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ιταλίας και ΕΕ

Κλιμακώνεται η κόντρα της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία κόντρα που αφορά το μεταναστευτικό αλλά φυσικά και τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, της Λέγκας που συμμετέχει στην κυβέρνηση, Ματέο Σαλβίνι, συνεχίζει τις επιθέσεις του εναντίον της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας ότι οι παγκοσμιοποιημένες πολιτικές που επιβλήθηκαν από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες διέλυσαν την Ευρώπη.

«Άνθρωποι όπως ο Γιούνκερ και ο Μοσκοβισί έχουν καταστρέψει την Ευρώπη και τη χώρα μας», δήλωσε ο Σαλβίνι που βγήκε στην … επίθεση μετά από ορισμένες λεκτικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης λαϊκισμού της χώρας από την ΕΕ.

Ιταλία σε ΕΕ: Μας κάνετε φτωχούς!
Ισχυριζόμενος ότι οι Βρυξέλλες «υποστήριξαν οικονομικά μέτρα που έχουν κάνει την Ιταλία φτωχή», ο Σαλβίνι δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τα «παράπονα» του Γιούνκερ ή του Μοσκοβισί, τον εκλεγμένο επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ, σχετικά με τον προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης.

«Μπορούν να πούνε ότι θέλουν, εμείς θα συνεχίσουμε», δήλωσε ο ηγέτης της Λέγκας, σημειώνοντας ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει με άλλες «πατριωτικές δυνάμεις» από όλη την Ευρώπη στις επόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να αλλάξει η σημερινή παγκοσμιοποιημένη κυβερνητική πορεία προς εκείνη που σέβεται την εθνική κυριαρχία.

«Θα χαρώ να ανοικοδομήσω μια νέα Ευρώπη με λαϊκή ψηφοφορία τον Μάιο [2019], δουλεύω μόνο για το καλό και το μέλλον του ιταλικού λαού», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

Οι… προσβολές
Τα σχόλιά του ήρθαν λίγες μέρες αφού ο Ιταλός ηγέτης είπε ότι η χώρα είχε «βαρεθεί από τις προσβολές που έρχονται από το Παρίσι και τις Βρυξέλλες», καθώς ο Μοσκοβισί άφησε αιχμές για τους Ιταλούς και τους Ούγγρους ψηφοφόρους για την επιλογή κυβερνήσεων που είναι εναντίον των σχεδίων των Βρυξελλών για ένα νεοφιλελεύθερο υπερκράτος της ΕΕ.

«Όπως και οι Ούγγροι, οι Ιταλοί επέλεξαν μια αποφασιστικά ευρωσκεπτική και ξενοφοβική κυβέρνηση η οποία, σε θέματα μετανάστευσης και προϋπολογισμού, προσπαθεί να αποχωρήσει από τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής την Τετάρτη σε μια διάσκεψη του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Tο AfD ιδρύει «εβραϊκό τμήμα» και προκαλεί

Ο Σαλβίνι απάντησε, απορρίπτοντας τον Επίτροπο που γεννήθηκε στο Παρίσι, ο οποίος ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στην Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση της Γαλλίας, δηλώνοντας: «Δεν υπάρχει ρατσισμός ή ξενοφοβία στην Ιταλία, αλλά επιτέλους μια κυβέρνηση που επιλέχτηκε από τους πολίτες και η οποία έχει εμποδίσει τους λαθρεμπόρους μεταναστών κλείνοντας τα λιμάνια».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ ζητάει συχνά να «επιταχύνουν την πίεση» του μπλοκ προχωρόντας με τη σύγκλιση των 19 κρατών της Ευρωζώνης πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον επόμενο χρόνο, φοβούμενος ότι η άνοδος των κινήσεων υπέρ της κυριαρχίας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το «Ευρωπαϊκό σχέδιο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα