«Κλείδωσε» το ραντεβού Τσίπρα- Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν «κλείδωσε» οριστικά για την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου. Η επίσκεψη είχε ανακοινωθεί στις 16 Ιανουαρίου, αλλά δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση για τις λεπτομέρειες . Το πιθανότερο σενάριο φαίνεται ότι είναι η μετάβαση του κ. Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη, αν και δεν έχει ακόμη οριστικά αποκλειστεί το ενδεχόμενο η συνάντηση των δύο ανδρών να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα.
Οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στα θέματα του Αιγαίου, όπου διατηρείται πάντοτε, σε «χαμηλή φωτιά», η καθημερινή ένταση μέσω και της αύξησης του αριθμού των υπερπτήσεων ελληνικού εδάφους από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, το Κυπριακό και οι συναφείς ενεργειακές εξελίξεις, καθώς και το Προσφυγικό θεωρούνται βασικά θέματα της ατζέντας.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στις αρχές του έτους. Ωστόσο, η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό άλλαξε τον προγραμματισμό του Πρωθυπουργού.
Ωστόσο, η υπερψήφιση της Συμφωνίας και η σταδιακή δρομολόγηση της κύρωσης του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ανοίγει τον δρόμο για τη μετάβαση του κ. Τσίπρα στην Τουρκία.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα