«Κλείδωσε» για 5-7 Φεβρουαρίου η επίσκεψη του Τσίπρα στην Τουρκία

«Κλείδωσε» όπως όλα δείχνουν η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα, μετά από πρόσκληση του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν που έγινε κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί στην Ουάσιγκτον στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018, στα πλαίσια στης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο αρχικός χρόνος της επίσκεψης είχε οριστεί για τον Νοέμβριο του 2018, όμως εξαιτίας της κλιμακούμενης ένταση μεταξύ των δύο χωρών δεν κατέστησε δυνατό κάτι τέτοιο. Τον πρωθυπουργό θα συνοδέψει στην επίσκεψη του, εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης.

Ως στόχος της επίσκεψης δίνεται η προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης που επικρατεί στο Αιγαίο και νοτιοανατολική μεσόγειο, αλλά και η επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, βάσει της πάγιας θέσης της κυβέρνησης.

Η επίσκεψη γίνεται σε μια συγκυρία με έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις στο πολιτικό σκηνικό, όσο και νέες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς τόσο πάνω από το Φαρμακονήσι που παρολίγον να στοιχίσουν την πτώση ελληνικού ελικοπτέρου, όσο και στη κυπριακή ΑΟΖ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα