Κλίντον:Ήθελα να κλειστώ σπίτι μου με ένα βιβλίο και να μην ξαναβγώ

hillary-clinton-1Την απογοήτευσή της από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ εξέφρασε η ηττημένη υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία έχασε από τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι η διάθεσή της ήταν «να κουλουριαστεί στο σπίτι με ένα βιβλίο και να μην ξαναβγεί έξω απ’ αυτό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας ωστόσο σε εκδήλωση φιλανθρωπίας για παιδιά, η κ. Κλίντον κάλεσε το κοινό να δώσει τη μάχη για τις αμερικανικές αξίες και «να μη το βάλει ποτέ κάτω».

Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε περισσότερες ψήφους από τον αντίπαλό της (περισσότερες από 1 εκατομμύριο), ωστόσο έχασε την προεδρία λόγω του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ, όπου στις περισσότερες πολιτείες ο υποψήφιος που αναδεικνύεται πρώτος κερδίζει το σύνολο των εκλεκτόρων.

Έτσι, κερδίζοντας 30 από τις 50 πολιτείες και έναν εκλέκτορα από το Μέιν, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε 306 εκλέκτορες σε σύνολο 538. Η Δημοκρατική υποψήφια κέρδισε 20 πολιτείες, τους υπόλοιπους εκλέκτορες του Μέιν και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, η οποία δεν προσμετράται στις 50 πολιτείες, οπότε συγκέντρωσε 232 εκλέκτορες. Ωστόσο, σε συνολικό πανεθνικό αριθμό ψήφων, η Χ. Κλίντον συγκέντρωσε 62.793.044, έναντι 61.469.976 του Ντ. Τραμπ.

«Θα παραδεχθώ ότι να βρίσκομαι εδώ απόψε δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα για εμένα», είπε στη εκδήλωση του Ταμείου για την Προστασία των Παιδιών.

«Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς είστε απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των εκλογών. Κι εγώ είμαι, περισσότερο απ’ όσο μπορώ να σας εκφράσω. Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο», πρόσθεσε η ηττημένη της μεγάλης μάχης για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα