Κλίμα και οικονομία το περιεχόμενο της συζήτησης Πούτιν – Μακρόν

Συνάντηση είχαν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος Ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της διάσκεψης των G20 λαμβάνει χώρα στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τους επίσημους διαλόγους που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο οι δύο άνδρες συζήτησαν τόσο για το κλίμα όσο και για την εξέλιξη στα θέματα που είχαν συζητηθεί στην 1η του συνάντηση στο Παρίσι.

Αναφορικά με την κλιματική αλλαγή ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε: «εύχομαι οι εξελίξεις στον τομέα του κλίματος να είναι θετικές. Γνωρίζετε τις θέσεις μας σχετικά με αυτό το ζήτημα και είναι νομίζω από την πλευρά μας σαφές πως συντασσόμαστε με την συνθήκη του Παρισιού. Έχουμε ήδη αποδεχθεί όλες τις δεσμεύσεις και βρισκόμαστε στο στάδιο της εφαρμογής των νέων μέτρων για το κλίμα.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε: «είναι εξαιρετικά θετική η στάση σας αναφορικά με το κλίμα. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικές οι δεσμεύσεις από την πλευρά σας στο συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζω να συνεχίσουμε από κοινού τον συγκεκριμένο αγώνα».

Αναφορικά με τις διμερείς εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε πως η οικονομία και το εμπόριο ανάμεσα στις δύο χώρες φαίνεται πως ανακάμπτουν και μάλιστα σημείωσε πως το τελευταίο τρίμηνο η αύξηση του εμπορικού ισοζυγίου με την Γαλλία εμφανίζει αύξηση 24%. Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε πως η οικονομία είναι ένα βασικό θέμα το οποίο αναμένεται να τονωθεί περαιτέρω.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα