Κλήση στα όργανα του κόμματος για τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ

Κλήση από τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δεχθούν οι τέσσερις βουλευτές του κόμματος που διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα, όπως ενημέρωσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες οι Κώστας Ζαχαριάδης και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Οι Ζαχαριάδης και Θεοπεφτάτου πάντως, ξεκαθάρισαν πως δεν τίθεται θέμα είτε ποινών ή είτε συστάσεων προς τους εν λόγω βουλευτές, προσθέτοντας πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος δεν ήταν ενήμερη για τη στάση τους.

«Δεν θα τους επιπλήξουμε, θα συζητήσουμε», δήλωσαν χαρακτηριστικά τα υψηλόβαθμα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τους Μάρκο Μπόλαρη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γεωργία Γεννιά και Νίνα Κασιμάτη, τονίζοντας πως δεν υπάρχει προβληματισμός, αλλά εκκρεμεί ο απολογισμός μετά την ψηφοφορία. Επίσης, οι Ζαχαριάδης και Θεοπεφτάτου διευκρίνισαν πως η απουσία του Τάσου Κουράκη είχε να κάνει με λόγους υγείας.

Παράλληλα, Ζαχαριάδης και Θεοπεφτάτου ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί σχετικά με τη στάση της Φώφης Γεννηματά, σχολιάζοντας πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη μία επιτίθεται στην κυβέρνηση σχολιάζοντας πως δεν είναι ιδιαίτερα «αριστερή», ενώ από την άλλη στην ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου επέλεξε να πετάξει για την Κρήτη στο πλαίσιο της εσωκομματικής της προεκλογικής εκστρατείας.

Αντιθέτως, τα σχόλια των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετικά για τη στάση των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Σταύρου Θεοδωράκη.

Τέλος, σχετικά με τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αλλά και την κυβερνητική συνεργασία, σχολίασαν πως δεν πρόκειται για μια κυβέρνηση ιδεολογικής ενότητας, αλλά ειδικού σκοπού, το να βγει η χώρα από τα προγράμματα λιτότητας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα