ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ τηρούν πιστά το πλαίσιο του 3ου μνημονίου

ÊÊÅ  ÐÅÑÉÓÓÏÓΤις ομιλίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΕΒ, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης, διαγκωνίζονται ενώπιον των βιομηχάνων για το ποιος απ’ τους δύο μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει την ανάκαμψη των κερδών τους και ταυτόχρονα να παραπλανήσει το λαό ότι δήθεν κι αυτός θα κερδίσει κάτι απ’ αυτήν την ανάκαμψη», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις ομιλίες των δύο αρχηγών στη ΓΣ του ΣΕΒ. «Η πραγματικότητα, βέβαια» συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι τελείως διαφορετική. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ τηρούν πιστά το πλαίσιο των επιταγών του κεφαλαίου και του 3ου μνημονίου, που από κοινού ψήφισαν, το οποίο προβλέπει περαιτέρω ανατροπή στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα ως όρο της όποιας ανάπτυξης».

«Όσο δε για τις προτροπές του κ. Τσίπρα προς τους βιομήχανους να προστατεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα, με εγγύηση μάλιστα τον Γιούνκερ και την Κομισιόν, που έχουν πρωτοστατήσει στην επιδείνωσή τους, ισχύει η λαϊκή ρήση “βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα