ΚΚΕ: Σημαιοφόρος συμφερόντων των ΗΠΑ η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν είναι άσχετες με εκείνες στα Βαλκάνια. Το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται ένα ντόμινο επικίνδυνων σχεδίων, με την ελληνική κυβέρνηση να διεξάγει ρόλο – κλειδί για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ τονίζει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «όλες οι εξελίξεις, όπως η επαναχάραξη των συνόρων που διαφαίνεται με την κατάσταση σε Σερβία και Κόσσοβο, η συμφωνία με τη FYROM, οι ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και οι εξελίξεις στην Τουρκία εντάσσονται στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε στα Βαλκάνια που είναι επικίνδυνες για τους λαούς της περιοχής».

Ο κ. Σοφιανός υποστήριξε ότι «η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η απεμπλοκή της χώρας από αυτά τα παιχνίδια», επικρίνοντας τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, τονίζοντας ότι διεξάγει το ρόλο του «μεντεσέ», του σημαιοφόρου των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα των φονικών πυρκαγιών ο Ν. Σοφιανός επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για πλήρη αποκατάσταση στο 100% των ζημιών που υπέστησαν οι οικογένειες στην περιοχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα