ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στα παραμύθια για το «τέλος των μνημονίων»

«Να γυρίσουν την πλάτη στα νέα παραμύθια για το ‘τέλος των μνημονίων και τη ‘δίκαιη ανάπτυξη’» καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό να γυρίσουν την πλάτη στην κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής να υποτάξουν το λαό στον ονομαζόμενο ‘εθνικό στόχο’ της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη» τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, προσθέτοντας ότι οι «τσακωμοί» των παραπάνω κομμάτων «γίνονται για το ποιος θα είναι ο ‘εκλεκτός’ του κεφαλαίου».

Όπως σημειώνει, «η περιβόητη ‘εθνική ενότητα’ είναι ‘το τυρί στη φάκα’ για την υποταγή της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας στις αντιλαϊκές επιδιώξεις»

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι «οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, τα προνομοθετημένα μέτρα και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση».

Επισημαίνει ακόμη ότι σήμερα «χρειάζεται η πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος να έχει στην προμετωπίδα της την απάντηση και στα μέτρα που τσακίζουν το λαό σε καιρό ‘ειρήνης’, αλλά και την απαίτηση απεμπλοκής από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς».

«Οι διεκδικήσεις για το μεροκάματο, για τις συλλογικές συμβάσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών πρέπει να συμπληρώνονται με την απαίτηση να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να μη συμμετέχουν ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων, να απομονωθεί ο ρατσισμός, η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που διχάζει το λαό και κρύβει ότι έχουν συμφέρον όλοι οι λαοί και ιδιαίτερα οι γειτονικοί να ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στα Βαλκάνια, σε όλο τον κόσμο ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τον ιμπεριαλισμό» προσθέτει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα