ΚΚΕ: Η σύνοδος της Βαρσοβίας επιβεβαίωσε τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ

kke-kthrio-4_140Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον εγκληματικό ρόλο αυτής της ιμπεριαλιστικής οργάνωσης, σημειώνει ο Περισσός.

Σε σχετική του ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος κάνει λόγο για «φιλειρηνικές διακηρύξεις με επικίνδυνες θερμό-πολεμικές αποφάσεις».

Αναλυτικά:

«Φιλειρηνικές διακηρύξεις με επικίνδυνες θερμό-πολεμικές αποφάσεις. Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον εγκληματικό ρόλο αυτής της ιμπεριαλιστικής οργάνωσης, που αποφάσισε:

την παραπέρα συγκέντρωση και μετακίνηση ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών δυνάμεων προς τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία,

την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργία της λεγόμενης «Πυραυλικής Ασπίδας» με βάσεις στη Ρουμανία, στην Πολωνία, με τη ναυτική στήριξη και γενικότερες υποδομές που συνδέονται με τη χρήση πυρηνικών όπλων σε μια καταστροφική αναμέτρηση. Όχι τυχαία στην Ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Συνόδου δηλώνεται η ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά όπλα.

τη μονιμοποίηση κι ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στη Βαλτική, στο Βόρειο Ατλαντικό, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας για τις δύο τελευταίες θαλάσσιες περιοχές το πρόσχημα του ελέγχου των προσφυγικών ροών που προκαλούνται και ενισχύονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις οδυνηρές συνέπειες σε βάρος των λαών.

τη συνέχιση της παρουσίας του στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, αλλά και στα Δυτικά Βαλκάνια, στον Καύκασο, στη Βόρεια Αφρική, καθώς και την μεγαλύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ στις περιοχές αυτές συνδέεται με τη συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία, την προετοιμασία νέας επέμβασης στη Λιβύη.

Οι νατοϊκές αποφάσεις κι η εμβάθυνση της συνεργασίας με την ιμπεριαλιστική ΕΕ, που λαμβάνονται στο όνομα της «ειρήνης» και της «ασφάλειας», δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των λαών, αλλά μονάχα με την «ασφάλεια» της κερδοφορίας των ευρώ-αμερικάνικων μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πρόθυμα κι ενεργά συμμετέχει σε όλους τους παραπάνω επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, μπορούν να προκαλέσουν πραγματικό ολοκαύτωμα στους λαούς της Ευρώπης και γενικότερα.

Τώρα απαιτείται να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά θερμό-πολεμικά σχέδια, για την έξοδο της χώρας από τη νατοϊκή «σφηκοφωλιά» και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα