ΚΚΕ για Ηριάννα και Περικλή: Κατάργηση των «τρομονόμων» και όλης της αντιλαϊκής κατασταλτικής νομοθεσίας

«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που έκρινε ομόφωνα αθώους την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ., αναδεικνύει πλέον περίτρανα τη σαθρότητα των κατηγοριών εναντίον τους.

Ωστόσο, με βάση τις σαθρές αυτές κατηγορίες, διασύρθηκαν και παρέμειναν άδικα στη φυλακή, για πάνω από ένα χρόνο. Το γεγονός αυτό, αφήνει εκτεθειμένους και υπόλογους στη λαϊκή συνείδηση, όσους συνέβαλαν στη δίωξή τους» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή από το Εφετείο.

«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου, δεν μπορεί να ξεπλύνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που διατηρεί και εμπλουτίζει διαρκώς το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο στήθηκε και το συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Είναι αυτό το πλαίσιο που στρώνει το έδαφος για αυθαιρεσίες και δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να “τυλίγουν ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί”. Πρόσφατη είναι μάλιστα η απόρριψη από την κυβέρνηση των τροπολογιών του ΚΚΕ στη βουλή, για την κατάργηση του “τρομονόμου” και την αλλαγή των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορούν τη λήψη και την αξιοποίηση του DNA, ώστε να υπάρχουν στοιχειώδεις νομοθετικές εγγυήσεις για την προστασία των κατηγορουμένων» επισημαίνει το ΚΚΕ το οποίο καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία «να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους, για την κατάργηση των “τρομονόμων” και όλης της αντιλαϊκής κατασταλτικής νομοθεσίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα