Κινητοποίηση των εργαζομένων με πεντάμηνα την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εργασίας

Ημέρα κινητοποίησης των «πενταμηνιτών», αλλά και εργαζομένων με σταθερή σχέση εργασίας, για τους οποίους ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ κήρυξαν στάση εργασίας, είναι η Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Από την σύσκεψη συντονιστικού εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία – συμβασιούχων Αττικής και Σωματείων Εργαζομένων στους OTA, που έγινε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, προέκυψε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις για την συνέχιση του αγώνα μας για παραμονή στη εργασία μας.

Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι στα 5μηνα απολύονται χωρίς καμία πρόβλεψη για αυτούς και τις οικογένειες τους.
Από τη διαδικασία προτάθηκε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας εντός της εβδομάδας των εορτών, να παραβρεθεί επιτροπή εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην ΑΔΕΔΥ για στήριξη της κινητοποίησης και διάφορες σκέψεις σχετικά με την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την λύση στα αιτήματά μας.

Στη σύσκεψη με την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία λήφθηκαν οι κάτωθι αποφάσεις:
1. Κάλεσμα πανελλαδικής κινητοποίησης την Τετάρτη 23/12/2015 στις 12μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας όπου καλούνται Αντιπροσωπεία εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα να ζητήσει τη στήριξη της κινητοποίησης από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ – ΟΤΑ.
2. Ανάγκη για στήριξη της κινητοποίησης και από τους συναδέλφους από την επαρχία.
3. Κάλεσμα νέας συνέλευσης συντονιστικού μετά την κινητοποίηση της Τετάρτης και απόφαση των επόμενων βημάτων για τον αγώνα.
Καλούμαστε όλοι μαζικά να στηρίξουμε τον αγώνα για την παραμονή μας στην εργασία.

Η ανακύκλωση ανθρώπινων ζωών πρέπει επιτέλους να σταματήσει!! Είμαστε άνθρωποι και όχι σκουπίδια.
Για 7η ημέρα συνάδελφοι στην κοινωφελή εργασία διαμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας το αυτονόητο. Την παραμονή τους στην εργασία και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.
Πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες καταλήψεων των χώρων δουλειάς στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα μας για εργασία.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλλουν οι σκληρές και ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές πρέπει να καταργηθεί».

ΣΥΝΤΟΝ_5ΜΗΝΑ_whiteΣτην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Ολόκληρη η κοινωνία είναι μαζί μας!!! Ο δίκαιος αγώνας μας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αφορά κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια!!!

Το συντονιστικό πενταμήνων, με στήριξη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε κινητοποίηση την
Τετάρτη 23 / 12 /2015 στις 12μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29

Η μέρα αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι η μέρα που απολύονται και άλλοι συνάδελφοι.
Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα κάποιες χιλιάδες εργαζόμενοι θα σταλούν πίσω στην ανεργία.

Η απάντηση μας ήταν και παραμένει η ίδια: αγώνας μέχρι τέλους, αγώνας μέχρι την νίκη!
Όλοι οι πεντάμηνοι συμβασιούχοι απολυμένοι ή μη, όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα μόνιμοι και συμβασιούχοι, όλοι οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι οφείλουν και πρέπει να παραβρεθούν .

Συνάδελφοι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα δικαιωθεί! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε αρνούμενοι να υποχωρήσουμε. Η φωνή μας ακούγεται παντού και καθαρά!!! Είναι η ώρα να ενωθεί η δική σας φωνή με τη δική μας!!!
Δεν εγκαταλείπουμε!! Η ζωή μας δεν τους ανήκει και δεν θα τους χαριστούμε!!
Η αλήθεια είναι μόνο μία!!! Η δική μας! Ενωμένοι είναι ανίκητοι !!! Όλοι μαζί για την δική μας αξιοπρέπεια!!».

Επίσης τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και η ΠΟΕ ΟΤΑ καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης. Μάλιστα η ΠΟΕ ΟΤΑ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «Καλεί επίσης όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της στο Νομό Αττικής να ενισχύσουν με την παρουσία τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας το κοινό αίτημα για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καθώς επίσης και τους Συλλόγους-Μέλη της στην Περιφέρεια να οργανώσουν ανάλογες κινητοποιήσεις».

Από την πλευρά του το Συνδικάτο ΟΤΑ επισημαίνει: «Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας !
Αγώνας για την επιβίωση, για μια καλύτερη ζωή. Άλλη επιλογή δεν έχουμε, άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν αρχίσει να φεύγουν 35.000 εργαζόμενους στους δήμους με τα προγράμματα κοινωφελούς.
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να παρατείνει τις συμβάσεις! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη! Αυτή είναι η απάντηση μας. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία, με νομικά τερτίπια δεν μπορούν να παίζουν, αυτήν την ώρα ήδη πολλά 5μηνα είναι στην ανεργία και ψάχνουν να βρουν τρόπο να ζήσουν τις οικογένειες τους».

 

Kάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση έδωσε στη δημοσιότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που μεταξύ άλλων σχολιάζει: «Καλούμε ακόμα κάθε συλλογικότητα του εργατικού κινήματος, σωματεία και πρωτοβουλίες ανέργων, κάθε συλλογικότητα που δραστηριοποιείται σε επίπεδο γειτονιάς, όλους τους εργαζομένους ή μη και ολόκληρη την κοινωνία να εκδηλώσει την ταξική της αλληλεγγύη σε αυτό το πρωτοπόρο, αγωνιζόμενο κομμάτι και να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός κέντρου αγώνα που θα θέτει μπροστά τις σύγχρονες κοινωνικές  ανάγκες για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια!».

Πηγή φωτο: συντονιστικό εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία – συμβασιούχων Αττικής 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα