Κινητοποίηση εργαζομένων σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Σε αποκλεισμό του κόμβου της Ευαγγελίστριας και πορεία προς το Διοικητήριο προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι των νοσοκομείων “Γεώργιος Γεννηματάς”, “Άγιος Δημήτριος” και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απόσυρση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης και ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

Αιτήματα των διαδηλωτών ήταν, πέραν των προαναφερθέντων, η άμεση αποσύνδεση των νοσοκομείων “Γεννηματάς” και “Αγιος Δημήτριος”, η ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου τους και να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στο Διοικητήριο εκπρόσωποι των συνδικαλιστών ζήτησαν συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ή τη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου,Κατερίνα Νοτοπούλου, οι οποίες όμως απουσίαζαν.

“Διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη δημόσια υγεία, για τις ελλείψεις για τον νόμο Κατρούγκαλου που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα, για τη μη ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Ενώ είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ Κοινωνικής Ασφάλισης, το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα είναι στα ΒΑΕ, ενώ του δημόσιου δεν είναι. Είναι δίκαιο το αίτημα και πρέπει να γίνει πράξη” δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”, Πέτρος Κετικίδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα