Κινεζική επιχειρηματική αποστολή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας

Τα επενδυτικά και άλλα κίνητρα που προσφέρει σε αλλοδαπές επιχειρήσεις (δωρεάν κτιριακές υποδομές, φορολογία), η πόλη του Σιάν ώστε να εγκαταστήσουν τις κεντρικές τους υποδομές για τη δραστηριοποίηση τους στην Κίνα, στο International Logistics Park του Σιάν, ανέδειξε σε ομιλία του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας ο πρόεδρος του εθνικού οργανισμού εξωτερικού εμπορίου της Κίνας, CCPIT – Σιάν, Λονγκ Ξιαόχουα.

Μάλιστα ενδεικτικά, ως παράδειγμα, ανέφερε ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα cluster ελληνικών επιχειρήσεων κρασιού, που με βάση το Σιάν θα μπορούσε να αναπτύξει τις πωλήσεις του σε ολόκληρη την Κίνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής από την πόλη Σιάν στις εγκαταστάσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Την αποστολή υποδέχθηκε ο Α’ αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Νίκος Γρέντζελος, ο οποίος στην ομιλία του εστίασε κυρίως στις δράσεις εξωστρέφειας που σταδιακά αναλαμβάνει το επιμελητήριο, με ιδιαίτερες αναφορές στην αγορά της Κίνας, όπως η προσπάθεια σύνδεσης της ελληνικής αγοράς με τον γίγαντα του κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου ALIBABA κα τις συστηματικές επαφές με αποστολές από την Κίνα που έχουν ως σκοπό τη διαμόρφωση συγκεκριμένης στρατηγικής για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε από όλους τους ομιλητές ιδιαίτερη αναφορά στην επικείμενη απευθείας πτήση από το Σιάν στην Αθήνα, η οποία προγραμματίζεται για το 2019.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Σιάν επισκέπτονται ετησίως 165 εκατ. τουρίστες, στην πλειονότητά τους Κινέζοι, για να δουν από κοντά τα αρχαία Μνημεία της πόλης, και ιδιαίτερα τους Πήλινους Στρατιώτες. ‘Άλλωστε η πόλη του Σιάν είναι η αρχαιότερη της Κίνας με ιστορία 3.500 ετών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα