ΚΙΝΑΛ: Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδήγησαν στο χαμό τόσων ανθρώπων

Η πολιτική εκεχειρία έλαβε τέλος, με τα πολιτικά κόμματα να έχουν δείξει από νωρίς σήμερα, Παρασκευή τις άγριες διαθέσεις τους για αντιπολίτευση, κάτι που διαφάνηκε και από τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας που σημειώθηκε στην Ανατολική Αττική, όπου οι φονικές πυρκαγιές βύθισαν στο πένθος όλη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για την πιο βαριά στιγμή της κυβερνητικής θητείας.

Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν το αίτημα για παραιτήσεις.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε η σχετική ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας μετά το κυνικό και απεχθές show που έστησε το βράδυ της καταστροφής, προχώρησε σήμερα στο δεύτερο μέρος ενώπιον του Υπουργικού του Συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία. Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδήγησαν στο χαμό τόσων ανθρώπων, οδήγησαν σε μια καταστροφή. Η προσπάθεια να βρει άλλοθι στο παρελθόν, «στη χώρα που παρέλαβε» είναι προκλητική, προσβλητική και αποδεικνύει τον πανικό τους. Το ερώτημα επομένως που τίθεται είναι αν αυτοί που φέρουν αυτές τις εγκληματικές ευθύνες, μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη , δεν το κάνει ενώπιον του Υπουργικού του Συμβουλίου, αλλά ενώπιον του Ελληνικού λαού. Η παραίτηση είναι μονόδρομος».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα