ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αρνείται να βελτιώσει τις φυλακές, προτιμά να τις αδειάσει

Ως “αυτοεκπληρούμενη προφητεία” σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την κατάθεση της σημερινής τροπολογίας για την παράταση ισχύος του “Νόμου Παρασκευόπουλου”.

Σε ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής επικρίνεται η κυβέρνηση η οποία “εξακολουθεί να μεταχειρίζεται τις φυλακές ως πεδίο ιδεοληπτικών ασκήσεων, χωρίς αντίκρισμα στη βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται πεισματικά να προχωρήσει στις γενναίες νομοθετικές παρεμβάσεις. Αρνείται να βγάλει από το συρτάρι του υπουργού Δικαιοσύνης τα σχέδια της νέας ποινικής και σωφρονιστικής νομοθεσίας που ήταν έτοιμα το 2014, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, “ο ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στη λογική και στη θέληση της κοινωνίας, αρνείται να βελτιώσει τις φυλακές και προτιμά να τις αδειάσει!” ενώ υπογραμμίζει πως η “σημερινή τροπολογία μονιμοποιεί ένα δήθεν εξαιρετικό μέτρο οριζόντιων και άκριτων αποφυλακίσεων. Αμφισβητεί ξανά το κράτος δικαίου και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια”.

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Ακόμη, το Κίνημα Αλλαγής απευθύνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης τα εξής ερωτήματα:

“- Γιατί δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή ο νέος ποινικός κώδικας και ο αναμορφωμένος σωφρονιστικός κώδικας, που ήταν έτοιμοι πριν το 2015, με τις υπογραφές κορυφαίων προοδευτικών νομικών (Μανωλεδάκη, Μαργαρίτη, Πανούση, Μαρκή κ.α.);

– Γιατί και με ποια κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να “παγώσει” τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην ποινική και σωφρονιστική νομοθεσία;

– Πότε, επιτέλους, θα σταματήσει η κυβέρνηση να παριστάνει την αριστερή, με ιδεοληπτικά, επικίνδυνα και αναποτελεσματικά ημίμετρα;”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα