Κικίλιας: Ο Τσίπρας διέψευσε στη Βουλή τον Καμμένο

Nikos Libertas / SOOC

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή για τα F-16 υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε τον Δημήτρη Καμμένο «επιβεβαιώνοντας την απίστευτη προχειρότητα με την οποία έγινε η επίσκεψή τους στις ΗΠΑ».
Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ενώ ο κ. Καμμένος δήλωνε περιχαρής για τα αντισταθμιστικά οφέλη των F-16, υπονοώντας ότι εκείνος τα εξασφάλισε, ο κ. Τσίπρας υπό την πίεση της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρακτική».

Αναλυτικά η δήλωση του Β. Κικίλια:

«Ο πρωθυπουργός διέψευσε στη Βουλή τον Υπουργό Αμύνης, επιβεβαιώνοντας την απίστευτη προχειρότητα με την οποία έγινε η επίσκεψή τους στις ΗΠΑ.

Ενώ ο κ. Καμμένος δήλωνε περιχαρής για τα αντισταθμιστικά οφέλη των F-16, υπονοώντας ότι εκείνος τα εξασφάλισε, ο κ. Τσίπρας υπό την πίεση της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρακτική που παραπέμπει σε αμαρτωλές ιστορίες του παρελθόντος.

Είναι προφανές ότι οι πολίτες έχουν πάψει από καιρό να εμπιστεύονται τον κ. Καμμένο. Το ερώτημα είναι γιατί τον εμπιστεύεται ο κ. Τσίπρας».

Τσίπρας: Διαπραγμάτευση και όχι συμφωνία για τα F-16

Υπενθυμίζεται ότι για διαπραγμάτευση για την αναβάθμιση του στόλου των F-16, και όχι για συμφωνία, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η συζήτηση περί συμφωνίας 2,4 δισ. ευρώ είναι προϊόν «fake news», σε μια ομιλία που ήταν αισθητά διανθισμένη με τη φρασεολογία του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ εμμέσως διέψευσε τον υπουργό Άμυνας για τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα