Κικίλιας: Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι πολύ επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας

«Τα θέματα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων, της τουρκικής προκλητικότητας και των τσάμηδων, άνοιξαν επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μυστική διπλωματία, με λάθος χειρισμούς και ταυτόχρονα κουνώντας το δάχτυλο στην αξιωματική αντιπολίτευση» είπε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», συμπληρώνοντας: «Την ίδια ώρα που είμαστε στριμωγμένοι στα εθνικά θέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι αποκλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο».

Στο ερώτημα περί μη συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά θέματα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πρωτοβουλιών, απουσία ενημέρωσης και επιχείρηση διχασμού της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφεραν συναίνεση στο Προσφυγικό / Μεταναστευτικό και στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας». «Συναίνεση με υποκριτικές, ψευδεπίγραφες και ψευτοπαληκαρίσιες δηλώσεις, δεν γίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Σε μία ιδιαίτερα καυστική κριτική για την υπόθεση Novartis ο βουλευτής Α΄ Αθηνών υποστήριξε: «Η κυβέρνηση μάς πηγαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια (σσ: καθώς) με τη λογική των κουκουλοφόρων μαρτύρων που εάν ψευδομαρτυρήσουν δεν έχουν καμία ποινική ευθύνη, μπορεί μια επόμενη κυβέρνηση να εμφανίσει μάρτυρες με κουκούλες και να διώξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, ή ακόμα και πολίτες».

Ο κ. Κικίλιας επικαλέστηκε όλες τις ανακοινώσεις των εισαγγελικών και δικαστικών ενώσεων για να τονίσει: «Ο δρόμος που έχει ακολουθήσει στα θέματα Δικαιοσύνης η κυβέρνηση, είναι πολύ επικίνδυνος για το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία μας».

Για το ζήτημα της επιδότησης ενοικίου της υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου, ο βουλευτής Α΄Αθηνών επισήμανε πως θα περίμενε από την υπουργό και τον σύζυγό της «να δώσουν μια απάντηση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα