Κικίλιας: Η κυβέρνηση ψάχνει για λύση στα μουλωχτά στο ζήτημα της πΓΔΜ

“Είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το θέμα των Σκοπίων και τον τρόπο με τον οποίο το χειρίζεται. Με μυστική διπλωματία, αρνούμενη να ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, με σκοπό έναντι ανταλλαγμάτων να δώσει μία λύση. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, γιατί σημαντικά κομμάτια που έχουμε βάλει πάνω στο τραπέζι, όπως το θέμα του αλυτρωτισμού, του Συντάγματος της “μακεδονικής” γλώσσας, του “μακεδονικού” έθνους, προσπαθούν να περάσουν στα μουλωχτά”, ανέφερε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να αναζητηθεί η λύση του ζητήματος της ονομασίας χωρίς να είμαστε οι επισπεύδοντες, μόνο αφού προηγηθεί η αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος, μη αποδοχή των περί “μακεδονικού” έθνους και γλώσσας, μία ονομασία για κάθε χρήση (erga omnes).

“Θα προτιμούσαμε η ονομασία να μην περιέχει τον όρο “Μακεδονία”, αυτό όμως θα είναι το τελευταίο κομμάτι μίας διαπραγμάτευσης. Δεν είναι αποδεκτό ο επίσημος διαπραγματευτής μίας χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών, να ξεκινά από το τέλος της διαπραγμάτευσης προσχωρώντας στα επιχειρήματα της άλλης μεριάς σε κάτι το οποίο είναι κρίσιμο για εμάς. Πού το έχετε ξαναδεί αυτό;” αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και τόνισε ότι “εάν η κυβέρνηση φέρει συμφωνία ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και τη βούληση του λαού, θα πάρει βροντερή απάντηση στις εκλογές”.

Ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια, απάντησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μέχρι το 2014 έβαλαν μπουρλότο στην ελληνική κοινωνία και ουσιαστικά εξέθρεψαν ακραίες παραβατικές συμπεριφορές λεκτικής και πολλές φορές φυσικής βίας και τις εγκόλπωσαν στη ρητορική τους. Μιλούσαν για κρεμάλες, για δοσιλόγους. Σήμερα, η ελληνική κοινωνία απέχει έτη φωτός από αυτά. Διαμαρτύρεται στα συλλαλητήρια ειρηνικά για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα”.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι “είναι απαράδεκτο, ανεύθυνο, ερασιτεχνικό και επιζήμιο για τα εθνικά συμφέροντα να γνωρίζουν κάποιοι τη συμφωνία, να είναι ο πρωθυπουργός εν αναμονή ενός τηλεφωνήματος από τον ομόλογό του για να υπάρξει μία συμφωνία που θεωρείται τελειωμένη και να μην τη γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Όχι 25 συλλαλητήρια, 225 θα γίνουν!”.

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που, όπως υποστήριξε, έγινε “με τις γνωστές μεθόδους που τείνουν να γίνουν καθημερινή πρακτική, τις οποίες όχι μόνο δεν καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι α λα καρτ αντιλαμβάνονται την καλή ή κακή “παρέμβαση” αυτών των συλλογικοτήτων”.

“Εμείς καταδικάζουμε όλες τις πράξεις βίας, είναι απαράδεκτες” υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του κόμματός του ότι “αν τιμήσει ο λαός με την ψήφο του τη Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αυτή η κατάσταση μπαχαλοποίησης, ανασφάλειας και τρόμου στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, θα πάψει να υφίσταται. Έχουμε δώσει δείγμα γραφής μέχρι το 2014 και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να συγκριθεί η κατάσταση τότε, με όσα γίνονται σήμερα”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα