Κικίλιας: Η κυβέρνηση προχωρά με υστεροβουλία στην ψήφιση της Συμφωνίας

Επιζήμια για τη χώρα χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι εκχωρεί στην ΠΓΔΜ εθνικά δικαιώματα της ελληνικής Μακεδονίας.

«Λίγο πριν λήξει η θητεία σας -και παρά τη συντριπτική βούληση του ελληνικού λαού που είναι απέναντι- αντί να αναζητείτε ευρείες πλειοψηφίες σε κορυφαία ζητήματα όπως αυτό, προχωράτε με υστεροβουλία στην ψήφιση της Συμφωνίας» ανέφερε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο βουλευτής επανέλαβε ότι στόχευση και τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διχάσει τη Ν.Δ. και αφού, όπως είπε, δεν κατάφερε να το κάνει αυτό, προσπάθησε και διέλυσε άλλα κόμματα. «Διαλύσατε δύο κόμματα για τους μικροπολιτικούς σκοπούς σας αποκαλύπτοντας ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που μας κραδαίνετε, δεν υπάρχει. Στο τέλος της διακυβέρνησής σας δεν μπορεί να πηγαίνετε απέναντι στον ελληνικό λαό» επισήμανε.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  ότι από τη Συμφωνία η Ελλάδα πήρε ήσσονος σημασίας ανταλλάγματα.

Όπως και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., ο κ. Κικίλιας ζήτησε κι εκείνος με τη σειρά του να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, προτού -όπως είπε- «ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους έξι πρόθυμους βουλευτές δεσμεύσουν τη χώρα σε μια μη αναστρέψιμη πορεία».

Κατήγγειλε ακόμη πως υπάρχουν «και άλλα θέματα σε αυτήν την άκρως προβληματική Συμφωνία που σκοπίμως δεν θέλει να θίξει η κυβέρνηση», όπως τι θα γίνει με τα εμπορικά προϊόντα.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση την κάλεσε να αναλογιστεί τις επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή όπως τα Βαλκάνια σε περίπτωση που μια άλλη κυβέρνηση των Σκοπίων εγείρει αλυτρωτικά θέματα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα