Κικίλιας: Αυτή η κυβέρνηση θα έχει σύντομα την τύχη που της αξίζει

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Μακεδονικό, άσκησε ο τομέαρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας: «Με μυστική διπλωματία, με προχειρότητα, δημιουργώντας την αίσθηση ότι εμείς έχουμε κάποιον λόγο να βιαζόμαστε, επισπεύδει μια διαδικασία με τη γείτονα χώρα σε σχέση με την ονομασία και άρα την είσοδό της στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Μιλώντας στον ρ/σ «24/7 fm» ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «ο τρόπος που διαπραγματεύεται μυστικά (σσ: η κυβέρνηση), ο τρόπος με τον οποίο γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον ελληνικό λαό και προχωρά σε μία μη αποδεκτή λύση για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα, μπορεί να έχει μόνο ένα αποτέλεσμα: αυτή η κυβέρνηση να έχει σύντομα την τύχη που της αξίζει».

Σύμφωνα με τον τομέαρχης της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πει καθαρά ότι πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, άρση κάθε αλυτρωτισμού σχετικά με τη γλώσσα, με την αναληθή πεποίθησή τους περί μακεδονικού έθνους, τις ταυτότητες, τα διαβατήρια, τους χάρτες, τα σχολικά βιβλία τους.

«Κάτι τέτοιο προφανώς δεν υπηρετείται με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η ελληνική κυβέρνηση. Το είδαμε με το πολύ σημαντικό λάθος που πήγε να γίνει με την τελευταία πρόταση του Σκοπιανού πρωθυπουργού για το όνομα» είπε και πρόσθεσε: «Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να φτάσουμε στο θέμα της ονομασίας, να μην υπάρχει καμία ένδειξη και καμία υπόνοια αλυτρωτισμού και να αλλάξουν το Σύνταγμά τους».

Διευκρίνισε μάλιστα πως η ΝΔ δεν θέλει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα. Όπως είπε, εδώ πρόκειται για τη σαλαμοποίηση μίας λύσης, η οποία πάει σε βάθος στον χρόνο και που μπορεί να έχει κάποια οφέλη για τη γείτονα χώρα, αλλά για την Ελλάδα είναι γεμάτη αβεβαιότητα. «Πού υπηρετείται το εθνικό συμφέρον σε μια τέτοια λύση;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως μία τέτοια συμφωνία αντίκειται πάνω απ’ όλα στη θέληση του ελληνικού λαού και αν δεν εξασφαλίζει την αλλαγή του Συντάγματος και την απαλοιφή του αλυτρωτισμού, αντίκειται και στα εθνικά συμφέροντα.

Ο τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε ακόμη πως συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Αθήνας και πως «αν συνεχίσει να εξελίσσεται έτσι το ζήτημα, με μη άρση του αλυτρωτισμού και μη αλλαγή Συντάγματος», θα συμμετάσχει και στο επόμενο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση άνοιξε όλα τα εθνικά θέματα. Από τις αξιώσεις που εγείρει η Αλβανία μέχρι το Σκοπιανό, τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ, οι χειρισμοί είναι αποτυχημένοι και δημιουργούν στρατηγικό πρόβλημα στη χώρα, είπε και σημείωσε: «Δεν υπάρχει στρατηγική, δεν υπάρχει εθνική γραμμή, η κυβέρνηση σύρεται πίσω από τις εξελίξεις και έχει και τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό της […] Ο Έλληνας έκανε τεράστια υπομονή μέσα στην κρίση και τα μνημόνια και υπέμεινε πολλά, τη φτωχοποίησή του, τη διάλυση της μεσαίας τάξης. Έδειξε στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο ότι μετά από 8-9 χρόνια κρίσης, δεν είναι διατεθειμένος να νιώσει ότι τον τσαλαπατούν στα εθνικά θέματα, στον πατριωτισμό του, στις αρχές και τις αξίες του. Προφανώς, δεν πήρε το μήνυμα ή δεν θέλησε να το πάρει, ή είναι άλλα αυτά που έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας. Όταν γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τον ελληνικό λαό, θα στο ανταποδώσει άμεσα και θα έχεις την τύχη που σου αξίζει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα