Κικίλιας:Το πακέτο μέτρων είναι πακέτο δυστυχίας των Ελλήνων

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε, μιλώντας στον Σκάι, ότι «τα έχουν συμφωνήσει όλα, τα έχει καταπιεί όλα αυτή τη κυβέρνηση» γιατί «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στις καρέκλες τους».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η κυβέρνηση θα καταργήσει την προσωπική διαφορά στις συντάξεις και θα μειώσει το αφορολόγητο.

«Στενάζει ο λαός και την ίδια ώρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μεγάλη ζωή» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως πριν από λίγους μήνες δεν υπήρχαν αυτά τα μέτρα στο τραπέζι.

«Το πακέτο μέτρων του κ. Τσίπρα, είναι πακέτο δυστυχίας των Ελλήνων, μόνο και μόνο για να παραμείνει στην καρέκλα του» σημείωσε, ενώ ανέφερε πως στο τέλος του 2014 η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με τώρα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βυθίζει τη χώρα σε νέα ύφεση».

Σύμφωνα με τον κ. Κικλίλια όσο περνάει ο χρόνος, η πραγματική οικονομία καταρρέει. «Αυτό που ζει ο συνταξιούχος που υπερφολογείται, είναι κάτι που δεν τους ενδιαφέρει. Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, αυξάνει το ποσό του “λογαριασμού”», τόνισε εκφράζοντας την απορία αν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος έχουν κάνει κάτι για την κοινωνία εδώ και δύο χρόνια. «Έχουν κάνει ένα καλό σε έναν τομέα;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης είπε «εγώ κύριοι αντί να κόβω μισθούς και συντάξεις και να πνίγω στους φόρους τους Έλληνες και να μεγαλώνω τις δαπάνες μέσα από ρουσφέτια, θα τρέξω τις μεταρρυθμίσεις».

Στο σημείο αυτό επανέλαβε την πρόθεση της Ν.Δ. για μείωση της φορολογίας, αναφερόμενος συγκεκριμένα στον ΕΝΦΙΑ και στη φορολογία των επιχειρήσεων.

«Όταν μιλάμε για δουλειές, ο μοναδικός τρόπος δεν είναι η υπερφορολόγηση του Τσίπρα και του Καμμενου. Μείωση δαπανών, μείωση φορολογίας, επενδύσεις στη χώρα. Ό,τι εξοικονομείται θα πηγαίνει σε μείωση της φορολογίας, που θα φέρει επενδύσεις και νέες δουλειές» είπε χαρακτηρίζοντας το πακέτο του κ. Τσίπρα «φορομπηχτικό».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση πως δημιουργεί προβλήματα στις ιδιωτικοποιήσεις και τις επενδύσεις. «Οι κύριοι της κυβέρνησης προσπαθούν και κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μη προχωρήσει το Ελληνικό. Την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, την τίναξαν στον αέρα» τόνισε προσθέτοντας πως για να δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που ζητάει ο πρόεδρος της ΝΔ,δηλαδή να μην είναι τα πλεονάσματα 3,5% και να είναι 2%, πρέπει να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις, πρέπει να τρέξουν στοχευμένες παρεμβάσεις στο Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. «Θα τα ψηφίσουν μόνοι τους. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση χθες με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα. Τα σκληρά μέτρα έχουν προέλθει από την αναξιοπιστία και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα που μας οδηγεί ουσιαστικά σε 4ο μνημόνιο» ανέφερε, τονίζοντας πως «έτσι όπως πάει η οικονομία, χωρίς να προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και χωρίς να ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια, θα σφίξουν τα capital controls αντί να χαλαρώσουν». Πρόσθεσε ακόμη πως επί ΝΔ «όσο βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες και όσο μεγαλώνει το ΑΕΠ της χώρας, τόσο θα μειώνονται οι περιορισμοί στο τραπεζικό σύστημα μέχρι να αρθούν τα capital controls».

«Όσο συντομότερα φύγουν, τόσο περισσότερες πιθανότητες και δυνατότητες υπάρχουν μέχρι τα μέσα του 2018 να υπάρξει μια σοβαρή αξιόπιστη κυβέρνηση να στρίψει το καράβι της οικονομίας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα