Κικίλιας:Ο Τσίπρας έχει ήδη αποδεχτεί και συμφωνήσει νέα μέτρα

«Ο κ. Τσίπρας έχει, ήδη, αποδεχτεί και έχει, ήδη, συμφωνήσει για τα μέτρα τα οποία απορρέουν από την υπογραφή του, αυτή που έβαλε διά του κ. Τσακαλώτου στο τελευταίο Eurogroup και μιλάει για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για αρκετά χρόνια μετά το 2018» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον Ant1.

«Άρα, ας μην κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και να βγουν να πουν την αλήθεια. Ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει, δεν είναι η ευημερία της ελληνικής οικογένειας, δεν είναι οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και της ελεύθερης αγοράς που γονατίζουν, είναι η καρέκλα τους» είπε εκφράζοντας την απορία γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το πολιτικό σύστημα για τυχόν νέα μέτρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως στην κυβέρνηση «κρίνουν και αποφασίζουν απλά να δραματοποιήσουν μία κατάσταση και να την πάνε λίγο παρακάτω, για να μπορέσουν να καταπιούν το χάπι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και να το περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, στα κρυφά, στην ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «το ερώτημα που πρέπει να κάνετε από σήμερα μέχρι να τα φέρει στην Βουλή, αν τολμήσει να τα φέρει, είναι στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αν θα τολμήσουν να ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει ο κ. Τσίπρας για να μείνουν στην καρέκλα ή δεν θα τα ψηφίσουν».

Όπως είπε, στην κυβέρνηση «ξέρουν μόνο να υπερφορολογούν τους πάντες και να βάζουν από το παράθυρο εγκάθετους, κομματικούς υπαλλήλους ή προθύμους», ενώ προσέθεσε πως η ΝΔ έχει μια άλλη πρόταση και φιλοδοξεί να αλλάξει την πορεία της οικονομίας λέγοντας την αλήθεια.

«Παράλληλα με τη μείωση της φορολογίας, που είναι στοχευμένη και μετρήσιμη, θα υπάρχει μείωση των δαπανών και ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, επενδύσεων, στοχευμένων παρεμβάσεων στο Δημόσιο, αποκρατικοποιήσεων, έτσι ώστε να φέρουμε δουλειές.

Το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει, είναι να μειωθεί η φορολογία για να υπάρχουν δουλειές. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξανασταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα. Δεν είναι εύκολος τρόπος, αλλά είναι ειλικρινής, έντιμος τρόπος και τα ψέματα και οι κοροϊδίες πρέπει να σταματήσουν», είπε ο κ. Κικίλιας ο οποίος και παρουσίασε την επιστολή Τσακαλώτου.

«Έχω εδώ την επιστολή παράκλησης του κ. Τσακαλώτου στο ΔΝΤ, προκειμένου να συνεχίζει να μας δανείζει και να μείνει στο πρόγραμμα. Αυτή η επιστολή έχει την υπογραφή του Έλληνα ΥΠΟΙΚ και της ελληνικής κυβέρνησης. Να τελειώσουν τα ψέματα με το ποιοι παρακαλάνε τους ακραίους κύκλους των δανειστών και ποιοι με τις δηλώσεις τους και την αναξιοπιστία τους, ρίχνουν νερό στο μύλο τους. Είναι εμφανές. Το παραμύθι δεν έχει δράκο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μειώσει μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% για 2 χρόνια και τη φορολογία στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους.

Μάλιστα τόνισε πως ο ελληνικός λαός έχει να διαλέξει μεταξύ της υπερφορολόγησης, της δυστυχίας, της μιζέριας και της ελπίδας με νέες δουλειές και θέσεις εργασίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανέφερε και το αίτημα για εκλογές λέγοντας πως «τώρα πρέπει να φύγουν. Κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα. Δεν το ζητάει ο Κικίλιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ζητάει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό δεν τολμάνε να βγουν έξω να πάνε στην ελληνική περιφέρεια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα