Κερδοφορία δύο συνεχόμενων ετών για την Airbnb

Η Airbnb δημοσίευσε τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κερδοφορίας της σε προσαρμοσμένη βάση, καθώς κατευθύνεται προς μια πιθανή δημόσια εγγραφή (ΙPO), ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Η Airbnb είναι μία τους γίγαντες της τεχνολογίας που προετοιμάζονται για ένα δημόσιο ντεμπούτο φέτος, παράλληλα με τις Uber, Lyft και WeWork. Όμως η Airbnb πλησιάζει μια IPO με κέρδος στα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) δύο ετών, σύμφωνα με μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας.

Η εταιρεία αναμένει να πετύχει 500 εκατομμύρια νέους φιλοξενούμενους μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου φέτος – , όπως μεταδίδει το newmoney.gr, αυτός είναι ο αριθμός ολοκληρωμένων κρατήσεων από την ίδρυση της εταιρείας το 2008. Ο αριθμός αυτός υποδεικνύει 100 εκατομμύρια νέες αφίξεις επισκεπτών από το τελευταίο δηλωμένο σύνολο τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η Airbnb δεν δημοσιεύει άλλους αριθμούς, όπως τα ετήσια έσοδα, αλλά η αύξηση των επισκεπτών σηματοδοτεί την ραγδαία ανάπτυξη της και ένα πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης IPO.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα