Κεντροαριστερά: Τη Δευτέρα το πρώτο debate των υποψηφίων αρχηγών

Τις δύο τηλεμαχίες των υποψηφίων για την εκλογή επικεφαλής του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα θα φιλοξενήσει η ΕΡΤ τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και 6 Νοεμβρίου 2017. Ειδικότερα, η πρώτη τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο της Κατεχάκη και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 στις 21:00.

Οι εννέα υποψήφιοι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και θα αποκαλύψουν το όραμά τους για την επόμενη μέρα της παράταξης.

«Τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας» είπε από τη Θεσσαλονίκη η επικεφαλής της δημοκρατικής συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά η οποία αναφέρθηκε επίσης στους νέους δρόμους που ανοίγονται μπροστά για την παράταξη.

«Συγκρούστηκα με τους μηχανισμούς μέσα στο κόμμα ,και δεν θα επιτρέψω στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς να υπάρξουν ίντριγκες, μηχανισμοί, τιμάρια ,βαρόνοι, φεουδάρχες» επεσήμανε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης περιγράφοντας ένα προοδευτικό κίνημα το οποίο θα είναι μεγάλο και δυνατό τόνισε «Λέω συνεχώς ότι το παρελθόν έχει και φλόγες και στάχτες. Το νέο κόμμα πρέπει να κινηθεί με ορμή προς τα μπροστά, αξιοποιώντας την ορμή των νέων και την εμπειρία των παλιών».

«Eνιαίο και πολυτασικό πρέπει να είναι το νέο κόμμα» επισημαίνει ο Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα. «Τα κόμματα πρέπει να μοιάζουν με τη ζωή των ανθρώπων. Σήμερα μοιάζουν πιο πολύ με στρατούς», σημείωσε

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει πως δεν έχει να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς με τους συνυποψήφιους και πως οι διαφορές είναι σε πολιτικό κι όχι προσωπικό επίπεδο.

«Ο νέος φορέας δεν πρέπει να είναι δεκανίκι κανενός. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε τη θετική ψήφο προτίμησης των πολιτών κι όχι να πολιτευόμαστε ως απλό συμπλήρωμα κυβερνητικών σχημάτων».

«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο μας μέλημα» επισημαίνουν δύο πρώην Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης.

«Ο κόσμος δεν συμβιβάζεται. Θα ψηφίσει ανατρεπτικά,αντισυμβατικά,αντισυστημικά. Ετοιμαστείτε για εκπλήξεις» δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

«Εγώ θέλω να κλείσει ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πάρουμε πίσω το ηθικό πλεονέκτημα .Θέλω εμείς να αναδειχθούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεμαχίεςΟι εννέα υποψήφιοι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της Περιφέρειας Ανδρέα Γιουρμετάκη (Λάρισα), Γιώργου Σαχίνη (Ηράκλειο), Γιώργου Σιμόπουλου (Λαμία), Φίλιου Στάγκου (Θεσσαλονίκη) και Κωνταντίνου Μάγνη (Πάτρα).

Συντονίζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Η αρχισυνταξία είναι του Φώτη Καφαράκη, η σκηνοθεσία του Μανώλη Παπανικήτα και της Μαρίας Ανδρεαδέλη και η διεύθυνση παραγωγής της Αθηνάς Βάρσου και της Ξένιας Ατματζίδου.

Πηγή:ΕΡΤ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα